Handgjorda med kärlek

Att lära sig ett hantverk tar lång tid. Man måste hela tiden lära sig nya saker då man ställs inför nya utmaningar hela tiden. Det är lite av charmen, att acceptera att materialet och formen kräver att jag alltid är villig att utvecklas och lära nytt.


Jag jobbar med traditionella hantverkstekniker inom möbelsnickeri. När jag svaravar 4 ben till en pall blir dom aldrig helt lika. Det är en viktig del av hantverket och skapar en del av det unika i möbeln. Vissa moment kräver att jag plockar fram klassiska handverktyg som stämjärn och putshyvel. Det är då känslan uppstår av riktigt hantverk. Hoppas att du kan se det i mina möbler

Besök Galleriet


Vill du se alla möbler jag skapat ska du titta in i Galleriet. Där finner du information samt flera bilder på möblerna.

Ta i trä

En möbel från massivt möbelsnickeri är gjord i trä och inget annat. Jag väljer lite olika vägar när jag bygger möbler beroende vilket material jag har att tillgå. Jobbar jag i svensk ek väljer jag att såga och limma ihop materialet precis utifrån hur just den plankan ser ut. Har jag högt klassat virke blir möbeln mera clean och lugn i sitt utförande. Att planera hur virket skall sågas och limmas ihop för att visa upp materialets allra bästa sida är en stor del av hantverket. Detta är själva kärnan i Massivts idé om en riktig kvalitetsmöbel.